Lapérouse, Parijs

Ondanks dat ik er nog nooit geweest ben denk ik bij Parijs altijd aan de Moulin Rouge en dan in de “Roaring Twenties” Dat is ook een beetje de vibe van Lapérouse, la maison de plaisirs. Het fameuze restaurant bestaat al sinds 1766 en is geliefd bij de locals.

Het oude, donkere interieur met schilderijen, kristallen kroonluchters, klassiek bloemenbehang en vele schilderijen ademt een sfeer van lang vervlogen tijden, maar Lapérouse is niet oubollig maar super hip en trendy bij de locals. Je moet wel redelijk in de buidel tasten. De ambiance zit bij de prijs inbegrepen.

Lapérouse staat bekend om zijn visgerechten, al zijn er voor de carnivoor voldoende alternatieven op de kaart. De voorgerechten variëren van authentieke Franse salades tot klassieke ‘foie gras’ (wat schijnbaar overal nog kan behalve in Nederland). Natuurlijk kunnen de kaviaar en de ‘escargots’ niet ontbreken.

Voor het hoofdgerecht is er een ruime keuze van klassiek Franse gerechten zoals] Saint-Jacques schelpen, Tarbot, Dorade geflambeerd in Absynth maar ook gevogelte, lamsvlees en kalf. De prijzen lopen al snel op van € 46 tot ruim boven de € 100 voor een hoofdgerecht met Kaviaar.

Het restaurant is gevestigd aan de Quai des Grand Augustins, de zuidoever van de Seine, net onder de Ile de la Cité (met de Notre Dame) in de wijk Saint Germain de Pres wat eigenlijk één van de leukste wijkjes van Parijs is met veel leuke restaurants.

8 Hoewel het eten bij Lapérouse uitstekend is betaal je toch ook voor de ambiance, de geschiedenis en de naam. Lapérouse is zeer populair bij de Parisiennes, maar iets minder bij de Portemonnaies. Als je iets beter je best doet kun je uitstekende klassieke Franse keukens vinden die net wat vriendelijker geprijst zijn.

Adres: 51 Quai des Grands Augustins, 75006 Parijs
Web: https://www.laperouse-paris.fr/
Prijs: ca € 100- € 150,- per persoon voor drie gangen.