Bistrot Instinct, Parijs

Follow your instinct, zegt de Michellin gids over deze kleine bistro in de buurt de Bastille. Met deze naam is dat wel een inkoppertje, maar het team van dit kleine restaurant maakt het waar. In 2019 is de bistro opgericht door de jonge ondernemers Maximilian Wollek, Lou Serafini and Camille Beauné met de visie om de klassieke gastronomie een moderne twist te geven.

Een bistro op fine dining niveau wordt ook wel bistronomi genoemd als analogie op gastronomie. Hoe je het ook noemen wilt, het eten is heerlijk. We kozen voor vrij klassieke gerechten. Vooraf namen we een “Tartelette Croustillante,” een krokant taartje met geitenkaas, peer, honing en roodlof. Als hoofdgerecht kozen we voor de klassieke Chateau Briand met een schuim van aardappel peterselie, zwarte knoflook, dragon en rode ui, gegarneerd met croutons.

Ook het nagerecht, de Profiterole, was in de basis een klassieker met de twist van Instinct. Het kleine bistro’tje weet een mooie culinaire belevenis neer te zetten met een eigen draai aan overbekende gerechten. Als we al ergens commentaar op moeten hebben is dat de drie gerechten die we namen net iets teveel dezelfde twist hadden: crunchy. Voor ieder gerecht afzonderlijk een uitstekende draai aan de klassieker, maar met drie gerechten achter elkaar nét iets teveel van het goede. De fantastische Pinot Noir uit de Hautes-Côtes de Beaune (regio Meursault in de Bourgogne) maakte echter van alles een feestje.

8. Heerlijke twist aan klassieke gerechten in een jonge zaak gerund door enthausiaste jonge ondernemers.

Adres: 19 Rue de Picardie, 75003 Parijs
Web: Bistrot Instinct
Prijs: ca € 70- € 100,- per persoon voor drie gangen inclusief glas wijn.

Het restaurant ligt in het 3e arrondissement, in de wijk Les Archives. Het is in de buurt van Bataclan en het Picasso Museum en ligt iets ten noordoosten van de Ile de la Cité. Met de metro is het restaurant goed bereikbaar vanaf halte République of Temple