Pizza Re, Rome

Italië staat natuurlijk bekend om zijn Pizza, en in het toeristische Rome vind je dan ook op iedere straathoek een Pizzeria. In de buurt van de Spaanse Trappen steekt Pizza Re er bovenuit.

Als je voor het eerst Rome bezoekt dan ben je natuurlijk gefocust op de ontelbare bezienswaardigheden van de eeuwige stad. Tussen de drommen toeristen ga je van het Vaticaan naar Piazza Navona en van het Pantheon naar het Colosseum. Onderweg vindt je op iedere straathoek wel een Pizzeria, maar het loont om even verder te kijken dan je neus lang is. Tijdens ons eerste bezoek aan Rome bezochten we rond lunchtijd het Vaticaan en kwamen daar rond een uur of twee met de hongerklop naar buiten. We pakten de eerste de beste Pizzeria aan de overkant en betaalden een vermogen voor een slappe plaatpizza. Als je iets beter voorbereid bent plan je ook je lunch en zorg je dat je naar Pizza Re kan in de buurt van de Spaanse Trappen.

Pizza Re is een onopvallende Pizzeria aan de via Ripetta, vlak bij Piazza del Popolo en de Spaanse Trappen. Je hebt hier een ruime keuze aan pizza’s in de hoofdcategorieën ‘rood’ en ‘wit’. De pizza Bianchi zijn een uitkomst als je een tomatenallergie hebt (nachtschade)

Wij kozen voor de Pizza Nduja. De Nduja is een pittige, smeerbare worst uit Calabrië, de teen van Italië. De worst wordt gemaakt van restjes varkensvlees en was vroeger een maaltijd voor de armen. Tegenwoordig is het een Italiaanse delicatesse. De pittigheid komt van de zongedroogde pepers.

De gepeperde worst wordt traditioneel gesmeerd op een stukje stokbrood of gegeten bij halfharde kazen. Het is ook een lekkere combinatie met zachte burrata. Door de Nduja te mengen met Ricotta maak je er een wat mildere spread van.

8 Temidden van het massatoerisme van Rome is PizzaRé een uitstekende Pizzeria met klassieke Italiaanse Pizza’s voor een prima prijs.

Adres: Via di Ripetta, 14, 00186 Rome
Web: PizzaRé
Prijs: ca € 15- € 20,- per persoon