Polidor, Parijs

Polidor is één van de oudste restaurants en heeft een roemruchte geschiedenis sinds de opening in 1845. Het restaurant mocht beroemde gasten ontvangen zoals Ernest Hemmingway en James Joyce maar staat vooral bekend om zijn goede, klassieke Franse keuken.

In 1845 opende Polidor haar deuren als kaaswinkel annex restaurant. Al binnen 5 jaar werd de kaaswinkel gesloten en werd er volledig gefocust op het toen al succesvolle restaurant. Naast de internationaal bekende schrijvers Hemmingway en Joyce mocht het restaurant zich de favoriete bestemming noemen van vele Franse dichters, schrijvers en filosofen.

De filosofie van 1845 is nauwelijks veranderd. Nog steeds serveert het restaurant eenvoudige klassieke gerechten. Natuurlijk staan er ook hedendaagse specialiteiten op de kaart, zoals de Ravioles de Dauphine au Truffe die ik nam als voorgerecht. Buiten was het guur en koud en dus koos ik als hoofdgerecht wel een klassieke Boeuf Bourguignon. Ik sloot af met een klassieke Tarte Tartin

Het restaurant ligt in de wijk Saint Germain des Pres, ten zuiden van Ile de la Cité in de buurt van metrostation Odeon (paarse lijn 12).

8.5 Klassieke Franse keuken van uitstekende kwaliteit voor een prima prijs in het centrum van Parijs. De bediening is vriendelijk en het is altijd gezellig druk in het restaurant. Nadeel is dat je soms je tafel moet delen met andere gasten.

Adres: 41, rue Monsieur Le Prince 75006 Parijs
Website: Polidor
Prijs: Circa 40 – 50 Euro per persoon voor 3 gangen en een goed glas wijn.