Eetkamer Lamens, Ede

Ik noem met enige regelmaat Ede ‘de culinaire afgrond van Nederland’. Dat leid vaak tot veel tips van bekenden: Heb je daar als eens gegeten? Die is echt goed! Eetkamer Lamens werd het vaakst genoemd. We gingen voorjaar 2023 op onderzoek.

Eetkamer Lamens opende haar deuren in september 2019, niet heel lang voor de coronacrisis. Drijvende kracht is chef Robbert Philipsen en zijn vrouw, gastvrouw en sommelier Naomi Philipsen. Beiden hebben jarenlange ervaring in de horeca, onder andere in het in Ede befaamde restaurant “Het Oude Politiebureau” (waar nu Moeke zit) maar brengen ook de ervaring van sterrenrestaurants. Samen met hun team willen ze je de smaken van de wereld brengen, maar anders dan anders, verrassend en compleet. Robbert en Naomi zeggen op hun website: “Al die smaken brengen we nu samen met de essentie van echt lekker eten.” De verwachting is hoog. Niet alleen door de teksten van Robbert en Naomi, maar ook door de lovende kritieken die ik zo her en der om mij heen hoor.

Als voorgerecht nam ik de Burrata, die weinig met Burrata te maken heeft. Deze uitvoering werd geserveerd met doperwten tapanade, Parmezaan & basilicum olie terwijl de essentie van Burrata de jonge Mozzarella en balsamico is. Als hoofdgerecht koos ik voor de lamsfilet met couscous, aubergine, crème van schapen yoghurt & paprika. Helaas was de lamsfilet net niet van de beste kwaliteit, of niet goed schoongemaakt, maar het viel wat tegen. Het dessert was ronduit een deceptie. Ik nam de hazelnootschuim met noga & vanille ijs. Het schuim was te hard en veel te vet en het bijgaande pindarotsje was ronduit keihard en aangebrand.

Kortom, voor mij was Eetkamer Lamens nogal een tegenvaller en de kwaliteit niet in verhouding met de prijs. Nu ben ik enigszins verwend qua culinaire ervaringen, maar als je in dit segment wilt acteren dan verwacht ik echt betere kwaliteit. Het kan een one-off misser zijn geweest, maar zowel het hoofdgerecht als het nagerecht waren echt ondermaats.

5 De ambiance is goed. De kaart is goed. De uitvoering is laat te wensen over.

Adres: Nieuwe Stationsstraat 4 6711 AG Ede
Web: https://www.eetkamerlamens.nl/
Prijs: 3 gangen € 45,00 tot 7 gangen € 65,00 per persoon