Claras em Castelo, Lissabon

Een van de toeristische hoogtepunten van Lissabon is het kasteel dat hoog boven het centrum uittorent. Rondom het kasteel vindt je diverse toeristische restaurantjes én aan de ene zijde van het kasteel vinden we het sterrenrestaurant Grenache. Maar aan de andere kant vinden we, direct tegen de kasteelmuur aangebouwd,  een pareltje: Claras em Castela

Het restaurant is bijzonder klein. Met veel fantasie kan je buiten met 6 personen eten en binnen vinden we ook niet meer dan 6 tafels. We kozen voor een niet typisch Portugees gerecht, maar wel vreselijk populair in Lissabon, de Burrata. Burrata is een salade met hele zachte mozzarella, tomaat en balsamico. De Burrata werd oorspronkelijk gemaakt van overgebleven mozzarella.

Burrata

Bij de tweede gang kozen voor de kalkoenfilet op Portugese wijze. Bij Clara’s is er niet echt een vaste kaart, maar wordt er met veel dagverse producten gewerkt en verschilt het aanbod – met name qua vis – van dag tot dag.

Kalkoen

Bij het dessert moest ik even slikken. Ik koos voor de zelfgemaakte Merengue pudding die uit een groot cakeblik geserveerd werd. Het was een flink bord vol en ik was al bang voor wat extra kilo’s maar Clara verzekerde mij dat het een heerlijk luchtige pudding was. Gelukkig had ze daar gelijk in.

Meringue

8 Lekker eenvoudig en goed met een gevoel dat je bij Clara aan de keukentafel zit.

Adres: Rua Bartolomeu de Gusmão, 31, Lisbon,
Website: Claras op Facebook
Prijs: 3 gangen circa € 30,- pp.